Röda Korset

Det här är röda korset

Röda korset är religiöst och politiskt obunden organisation som finns i 181 länder över hela världen. Röda Korset är alltid först vid alla katastrofer, de stannar kvar längst och på senare tid är Röda Korset även med i katastrofdrabbade områden och hjälper till med att förebygga katastrofer och stärka upp hjälpen och beredskapen så att de är mer förberedda nästa gång det händer. Röda korsets uppgift är att förhindra och lindra mänskligt lidande var det än uppstår och vem det än drabbar – i Sverige och i andra länder.

 

Foto: Maria Andersson
Foto: Maria Andersson

Räck ut en hjälpande hand!

Tillsammans är vi starka. Vi behöver ditt stöd. Bli medlem du också. Medlemsavgiften är 250 kr/år och för varje familjemedlem 125 kr. För varje medlemsavgift som betalas, får vi i Blomskogskretsen hälften av pengarna att fördela till den hjälp vi i styrelsen bestämmer behöver den bäst, både lokalt, nationellt och internationellt.

Vill du bli medlem så ta kontakt med någon av styrelsemedlemmarna, se tel nr på nästa sida.

 

Mötesplats kupan – titta in en dag!

Mötesplats Kupan är ett samarbete mellan alla kretsar i Årjängs Kommun. Hit kan du skänka kläder, böcker och prylar till försäljning – eller fynda till mycket bra priser. Men Kupan är framför allt en välbesökt mötesplats. Här kan du få en pratstund i lugn och ro över en kopp kaffe. Överskottet går till vår sociala verksamhet och till bistånd.