Folketshusföreningen

Föreningen bildades 1934 i samband med att Folkets Park byggdes.

Folket Hus byggdes år 1951. Renoveringar har skett vid tre olika tillfällen, senast 1995 – 96 och då i samband med bygget av den nya skolan. Då gjordes en tillbyggnad av Folkets Hus som inrymmer gymnastiksal med omklädningsrum samt bastu och duschar. Ett fullt utrustat storkök finns också. Köket bereder dagligen mat till skolans, idag, över 30 elever.

Föreningen samarbetar med Årjängs Kommun så att gymnastiksal stora salen och storköket hyrs ut till skolan.

I anslutning till gymnastiksalen finns bastu, duschar och toaletter. I stora salen finns storbilds -TV och video. I övervåningen finns konferensrum med TV och video. Lokalerna är handikappanpassa de och har hörslinga.

Lite data om lokalerna: Folkets Hus har utöver storköket även tillgång till ett mindre kök med två spisar, diskmaskin, mikrovågsugn samt stora kaffekokare. Matservis, kaffeservis och bestick finns för 200 personer! Stora salens yta är 134 m² och det finns fällbara bord och stolar för ca. 120 personer. Det finns också en fullformat scen på nästan 50 m² med omklädningsloge.

Förutom kopplingen till skolan kan lokalerna med fördel användas till tillställningar såsom dans, privata fester, bröllop, födelsedagar eller släktträffar.